Croatian
Pratite nas na:

Preuzmite katalog Zaštite i njege

Što ima za vas na ovoj stranici?

Na ovoj stranici pronaći ćete informacije o tome kako spriječiti, podržati, dijagnosticirati i rehabilitirati svoje pacijente tijekom pandemije.

Najlakši, ali vrlo učinkovit oblik prevencije je nošenje kvalitetnog respiratora. Preporuka WHO je klasa FFP2. Ima visoke sposobnosti filtriranja da vas štiti kao i druge - štiti vas i osobe u vašoj blizini. Odaberite između dva različita oblika za cjelodnevno (Flat-fit) ili isprekidano nošenje (C-fit).

Kad se vaši pacijenti zaraze bolešću, podržite ih pomoću respiratornih ventilatora koji omogućuje upotrebu dokazane plućne zaštite invazivna LTVV ventilacija za kritične bolesnike s COVID19. Uređaj omogućuje potpomognuto disanje pacijenta tijekom spontanog udisanja, što smanjuje probleme sa sinkronizacijom napora disanja pacijenta.

BTL-ovi dijagnostički alati spremni su za napredno dijeljenje podataka, što više nego ikad prije, omogućuje pružanje potrebne kardiopulmonalne dijagnostike bez značajnih ograničenja. Otkrivanje rizičnog pacijenta presudno je za trenutnu pandemijsku krizu, zajednički podaci pomažu smanjiti socijalni kontakt između pacijenata i osoblja na najnižu moguću razinu, a kako se suočavamo s mnogim komplikacijama nakon bolesti, sjajan sustav za upravljanje pregledima pacijenata je neophodan.

Plućna rehabilitacija postaje svjetska tema od velike važnosti jer može poboljšati simptome, kvalitetu života i plućnu funkciju kod pacijenata s kroničnom respiratornom bolešću. Vašim će pacijentima možda trebati plućna rehabilitacija kako bi im olakšali disanje i poboljšali kvalitetu života za određena plućna stanja poput kronične opstruktivne plućne bolesti (COPD), cistične fibroze, astme i plućne hipertenzije. Također može poboljšati svakodnevni život ljudima koji imaju skoliozu ili druge zdravstvene probleme koji ograničavaju rad pluća. Pacijentu će također trebati plućna rehabilitacija prije i nakon operacije za transplantaciju pluća ili rak pluća.

ČLANCI I STUDIJE

BTL_Blog_Article-1-banner_EN100_small_368_245

Upravljanje fizioterapijom za post-COVID pacijente

Pacijenti koji su patili od COVID-19 i završili klinički tretman mogu biti uključeni u respiratornu fizioterapiju. Zašto? Postoji niz ljudi koji su oboljeli od COVID-19 i završili kliničko liječenje, ali nisu svi povratili zdravlje. Na neke od tih osoba mogu utjecati njihove performance tijela, poput disanja.

BTL_Blog_Article-2-banner_EN100_small_348_245

Prvi rehabilitacijski centar post-COVID-a u Europi

Upravljanje fizioterapijom za post-COVID pacijente

HIL_Study_368x245px_ALL100

Učinkovitost laserske terapije za evoluciju fizioloških parametara u bolesnika s Covid-19

SIS_-_study_3_graph_1_368_245

Primjena magnetoterapije u rehabilitaciji bolesnika s COVID-19

SLIČNI VIDEI

              Prvi rehabilitacijski centar
nakon Covida u Europi

U Europi je otvoren prvi europski centar
za rehabilitaciju post-covid koji koristi
tehnologiju BTL Super Inductive System.

              Ovako izgleda proizvodnja visokokvalitetnih
respiratora

Kako je nošenje respiratora postalo obvezno
u mnogim zemljama, potražnja je znatno porasla.
BTL, tvrtka koja proizvodi uređaje za fizioterapiju
i kardiologiju, počela je proizvoditi
milijune komada respiratora mjesečno.

              Inovativni plućni tretmani bolesnika s
post-COVID sindrom

Juan José Bernal Arreola dr. Med. Istraživao je
alternativu liječenje bolesnika s post-covid
sindromom, posebno plućne i respiratorne terapije.
BTL Super induktivni sustav i BTL Robotic
Sustav skeniranja pokazao je stvarno vrhunske
rezultate tradicionalnoj respiratornoj terapiji.

PREVENCIJA

BTL-Flat-Fit-Respirator-box_368x245px

FLAT-FIT RESPIRATOR

 1. Visoka učinkovitost filtriranja za maksimalnu sigurnost
 2. Nizak otpor disanja koji osigurava najveću udobnost
 3. Ergonomski oblik respiratora koji odgovara većini vrsta lica
 4. Prostrana unutarnja komora
BTL-C-Fit-Respirator-box_368x245px

C-FIT RESPIRATOR

 1. Poboljšana učinkovitost filtracije s malim otporom disanja
 2. Zaštita od zračnih čestica, virusa i bakterija
 3. Elastične gumice olakšavaju stavljanje i uklanjanje
 4. Blisko prijanjanje smanjuje količinu zarobljenog izdahnutog zraka

PODRŠKA ZA VENTILACIJU

_BTLCares_img2

BTL-606 VENTILATOR

 • Kontinuirani pozitivni tlak u dišnim putevima (CPAP)
 • Tlačna potpora ventilacije (PSV)
 • Podrška za pritisak i pomoć / kontrola pritiska (P A / C)
 • Upravljanje pomoćnom ventilacijom (V A / C)
 • Sinkronizirana isprekidana obavezna ventilacija (SIMV)
 • Povremena obavezna ventilacija sinkronizirana pritiskom (P SIMV)
 • Obogaćivanje kisikom

DIJAGNOSTIKA

_BTLCares_img3

Kadriodiagnostika

Dijagnostičko povjerenje u minimalno vrijeme, sigurnost pacijenata i osoblja, sigurno dijeljenje podataka. Mrežna rješenja, zajedno s izvrsnim BTL tehnologijama za kardiologiju, udovoljavaju svim zahtjevnim zahtjevima bolničkih operacija.

Moderno rješenje pruža sigurnu dijeljenje dijagnostičkih podataka, trenutni pristup informacijama i praktičnost za pacijente i osoblje. Dijeljenje podataka, više nego ikad prije, omogućuje pružanje potrebne kardiopulmonalne dijagnostike bez značajnih ograničenja.

_BTLCares_CARDIO_img1

CPET

Radi li se o procjeni tolerancije na hipoksiju ili dijagnosticiranju netolerancije na vježbanje, BTL-ov CPET sustav pruža točne rezultate prikazane u softveru prilagođenom korisniku.

 • Kompaktan dizajn
 • Vrhunska mjerna preciznost
 • Jednostavno rukovanje
_BTLCares_CARDIO_img2

EKG u mirovanju

Svi BTL elektrokardiografi dizajnirani su posebno za jednostavan rad, prikladan i za najzahtjevnije stručnjake.

U kombinaciji s BTL CardioPoint-EKG softverom, BTL EKG omogućuje uspoređivanje EKG zapisa, njihovo dijeljenje i izvoz u medicinske sustave treće strane, što ih čini jednostavnim za upotrebu u bilo kojem sustavu, bilo u bolnici, medicinskoj ordinaciji ili u kućnom posjetu.

Spirometrija

BTL spirometar dizajniran je u skladu s ATS / ERS GLI standardima. Izvodi FVC, SVC i MVV testove, omogućuje odabir željene norme predviđanja, a također pruža automatsku interpretaciju iz ATS-a, BTS-a, Enrighta i GOLD-a.

Snimljene krivulje i parametri spirometrije uvijek se mogu usporediti s onima iz prethodnih ispitivanja.

_BTLCares_CARDIO_img3

EKG Hotler

Holterov zapis procijenjen u minimalnom vremenu i s maksimalnom točnošću? BTL CardioPoint-Holter je posebno dizajniran za uštedu vremena liječnika. Osim izvrsne kvalitete signala, nudi niz jedinstvenih alata za provjeru automatskih rezultata dijagnostike.

Naši napori na što boljem otkrivanju atrijalne fibrilacije rezultirali su 99,5% osjetljivosti čak i kod pacijenata koji imaju paroksizmalni oblik poremećaja.

_BTLCares_CARDIO_img4

KMAT

BTL CardioPoint-KMAT udovoljava svim sadašnjim specifikacijama profesionalnog nadzora krvnog tlaka. Koristi precizan lagan snimač s tihim radom i dolazi s softverom koji je jednostavan za upotrebu. Vrlo tih rad, mala težina i male veličine dozvoljava pacijentima da rade sve svoje svakodnevne aktivnosti gotovo bez ograničenja.

BTL KMAT ima jedinstvenu stepenastu deflaciju. Ova tehnologija zajedno s našim algoritmima jamči pouzdane kliničke rezultate koji udovoljavaju strogim zahtjevima BHS, AAMI i IEC standarda.

_BTLCares_CARDIO_img5

PLUĆNA REHABILITACIJA

_BTLCares_img9

SUPER INDUKTIVNI SUSTAV

Super induktivni sustav vrhunska je tehnologija koja se temelji na interakciji između elektromagnetskog polja visokog intenziteta i ljudskog tijela. Intenzivno elektromagnetsko polje depolarizira živčana tkiva i uzrokuje intenzivne, ali blage kontrakcije dišnih mišića.

Super Induktivni sustav jača dijafragmu, interkostalne mišiće i pojačava cirkulaciju krvi u torakalnom području.

_BTLCares_img10

LASERSKO-ROBOTSKI SISTEM ZA SKENIRANJE VISOKOG INTENZITETA

Automatizirani LASER VISOKE INTENZITETE, takozvani ROBOTSKI SUSTAV SKENIRANJA, bez operatera je procedura koja se može koristiti u plućnoj rehabilitaciji za uklanjanje posljedica plućne bolesti kao što su bolovi u leđima i prsima, bolovi u mišićima i grčevi zbog nepravilnog obrasca disanja.

Jedinstvena kombinacija snage 30 W i valne duljine 1064 nm omogućuje ciljanje duboko ležećih tkiva, maksimiziranje ublažavanja boli i pružanje snažnih termičkih terapija u kratkom vremenu.

_BTLCares_img11

TR-TERAPIJA

TR-terapija (usmjerena radiofrekvencijska terapija) se sastoji od kombinacije ručnih vještina terapeuta i selektivnog zagrijavanja tkiva radiofrekventna struja. TR-terapija uzrokuje duboku hipertermiju tkiva da oslobodi okidačke točke i opusti mišiće. Opuštanjem i istezanjem mekih tkiva donjeg torakalnog otvora izravno utječete na dijafragmu koja je glavni dišni mišić. Ovo je savršen početak za plućnu rehabilitaciju!

Pogledajte vrhunski video vodič o TR-terapiji o plućnoj rehabilitaciji i naučite sve pogodnosti za vaše pacijente!

_BTLCares_img12

BTL-4000 SMART & PREMIUM

BTL-4000 visoko je napredni sustav koji uključuje sva četiri načina: elektroterapija, ultrazvuk, laserska terapija niske razine i magnetoterapija koja se može koristiti u plućnoj rehabilitaciji: